ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/10/2015

Αθήνα, 20-10-2015
Αρ.πρωτ . : 86                                                                                                             ΠΡΟΣ : ΜΜΕ

                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για πρόσληψη έμπειρου τεχνικού συμβούλου για να το βοηθήσει «στην εκτέλεση και εφαρμογή των συμφωνιών παραχώρησης» των αεροδρομίων, επιβεβαιώνεται ο στόχος των «δανειστών» για ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και την πλήρη απαξίωση του ελληνικού κράτους σαν ανεξάρτητη οντότητα.  Η ίδια η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ επαληθεύει τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τους παρακάτω λόγους :
*Το περιγραφόμενο έργο του συμβούλου αναφορικά με την εποπτεία της πιστοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, που θα γίνει από την ΥΠΑ, καταστρατηγεί όχι μόνο τις υποχρεώσεις της χώρας  έναντι των Διεθνών Οργανισμών, που αναγνωρίζουν εποπτικό ρόλο μόνο στο κράτος-μέλος αλλά και τις συνταγματικές επιταγές για ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Παρουσιάζεται το πρωτοφανές γεγονός ιδιωτικός φορέας να εποπτεύει ανεξάρτητο-κυρίαρχο κράτος.
* Επίσης το έργο του συμβούλου για παρακολούθηση των εκκρεμών δημόσιων έργων στα προς πώληση αεροδρόμια,  καταδεικνύει ότι τελικά όλες οι δαπάνες για τα έργα που απαιτούνται γύρω αυτά, καθώς και οποιεσδήποτε εργασίες τα αφορούν,, θα καλυφθούν από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο. Τελικά τα αεροδρόμια θα «ξεπουληθούν»  στη Fraport,  όχι στην κατάσταση που ήταν κατά τη χρονική στιγμή της κατοχύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά όπως αυτοί θα τα ήθελαν σε ιδανική κατάσταση. Παρουσιάζεται πάλι το καινοφανές η αγοραπωλησία να ολοκληρώνεται, όχι με τις συνθήκες υπάρχουσας κατάστασης προσφοράς-τιμήματος, αλλά με συνθήκες τέτοιες προς όφελος του αγοραστή και μόνο.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μοναδικός στόχος του ΤΑΙΠΕΔ, σα γνήσιου εκφραστή των ξένων συμφερόντων, είναι να δημιουργήσει τέτοιες οικονομικές υποχρεώσεις για το ελληνικό δημόσιο, ώστε όχι μόνο αυτό δεν θα εισπράξει το πολυδιαφημισμένο τίμημα του 1,2 δις ευρώ, αλλά θα αναγκαστεί να πληρώσει και από πάνω. Οι  ίδιες οι πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ φανερώνουν τον ένα και μοναδικό στόχο που είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία των δανειστών. 

                                                  Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γ. Γραμματέας
Βασίλης Αλεβιζόπουλος                                                                        Ρόνης Μαθιουδάκης
Επιστροφή πίσω: Δελτία Τύπου
κορυφή σελίδας