Η Fraport έχει νοοτροπία κατακτητή και όχι επενδυτή

"Πρέπει να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, τα αεροδρόμια δεν είναι απλώς μια έκταση για να την νοικιάζουμε για 20, 30 χρόνια είναι σημαντικός πυλώνας της οικονομίας αλλά και της ασφάλειας της χώρας", τόνισε στο Κόκκινο ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος, πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, με αφορμή την 24ωρη απεργία στα αεροδρόμια.

Γιατί πρέπει να μείνουν στο δημόσιο τα αεροδρόμια;

«Τα αεροδρόμια είναι ένα σημαντικό εργαλείο - κομμάτι του εθνικού δικτύου. Επιπλέον είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της χώρας. Δεν μπορώ να καταλάβω π.χ. γιατί ξεπουλάνε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Άκτιο, που έχει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια των νησιών», τόνισε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ υπογράμμισε πως στελέχη της εταιρείας Fraport είναι τουρκικής εθνικότητας, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα. «Για την Fraport αποτελεί μεγάλο στοίχημα να εισβάλει στα περιφερειακά μας αεροδρόμια. Γιατί πρόκειται περί κατάκτησης και όχι επένδυσης. Στην συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της εταιρείας και τον κ. Σούλτς, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει καμία μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική. Αντιθέτως, για το Ελληνικό δημόσιο θα είναι μεγάλο πλήγμα, καθώς τα χρήματα από τον τουρισμό θα πηγαίνουν στη Γερμανία. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Fraport δραστηριοποιείται σε πολλά αεροδρόμια ανά τον κόσμο, αλλά κατέχει μέχρι το 47% των μετοχών, εκτός του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης που κατέχει το 100% των μετοχών, αλλά απαιτούν το 100% από τα ελληνικά αεροδρόμια».

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους εργαζόμενους και την ομοσπονδία, αλλά και στην εγκληματική συμμορία του ΤΑΙΠΕΔ, όπως χαρακτήρισε το Ταμείο, που ξεπουλάει την ελληνική περιουσία. «Συγκεντρώνουμε στοιχεία και θα σύρουμε στα δικαστήρια το ΤΑΙΠΕΔ», σημείωσε.

Τέλος, κατηγόρησε ορισμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ για φίμωση, καθώς δεν επιτρέπουν να βγει στον αέρα η φωνή των εργαζομένων.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ : ΑΥΓΗ
Επιστροφή πίσω: Ανακοινώσεις
κορυφή σελίδας