Επιστροφή σχεδόν στο 90% των επιπέδων του 2019 της αεροπορικής κίνησης το καλοκαίρι, αναμένει το Eurocontrol

Η αεροπορική κίνηση θα ανακάμψει στο 84% των επιπέδων πριν την πανδημία, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του Eurocontrol, ο οποίος προβλέπει ότι το 2022 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 9,3 εκατομμύρια πτήσεις.

Της Βάσως Βεγιάζη

Αναλυτικότερα, βάσει των τελευταίων “Traffic Scenarios” του Eurocontrol, για την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2022, προβλέπεται μια σταθερή αναπτυξιακή τροχιά της αεροπορικής κίνησης με αιχμή την καλοκαιρινή περίοδο.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι η αεροπορική κίνηση θα ανέλθει στο 89% των επιπέδων του 2019 έως τον Αύγουστο του 2022, βάσει του “Base Scenario”, για να κορυφωθεί στο 92% ως τα τέλη του χρόνου.

Τα παραπάνω νούμερα μεταφράζονται σε περίπου 9,3 εκατομμύρια πτήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το 2022 σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Eurocontrol, «αυτό αντιπροσωπεύει το 84% της αεροπορικής κίνησης του 2019, όταν σημειώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 11,1 εκατομμυρίων πτήσεων», κάτι που είναι σημαντικά υψηλότερο από τα 6,2 εκατομμύρια πτήσεις που έγιναν το 2021.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Σταχυολογώντας τα τρία σενάρια του Eurocontrol προκύπτουν τα εξής:

-Στο “Base Scenario” προβλέπεται ότι η κυκλοφορία θα επιστρέψει στο 90% περίπου των επιπέδων του 2019 έως το καλοκαίρι του 2022 και θα παραμείνει σταθερή μέχρι το τέλος του έτους, με τις περισσότερες ενδοευρωπαϊκές ροές να επανέρχονται στα κανονικά ή ακόμη και να ξεπερνούν τα επίπεδα προ πανδημίας, ενώ οι ροές μεγάλων αποστάσεων να επιστρέφουν σταδιακά.

-Στο “Low Scenario” προβλέπεται μια πιο αργή ανάκαμψη έως το καλοκαίρι, με την κυκλοφορία να φτάνει maximum στο 83% των επιπέδων του 2019, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει μια μείωση της κίνησης μετά το καλοκαίρι, και μια μερική ανάκαμψη μέχρι το τέλος του 2022.

-Το “High Scenario” προϋποθέτει ταχεία επιτάχυνση ωθώντας την κυκλοφορία να φτάνει στο 95% των επιπέδων του 2019 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με τις περισσότερες ταξιδιωτικές ροές να επανέρχονται, να μην υπάρχουν περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις μετά το καλοκαίρι και την αεροπορική κίνηση να αυξάνεται στο τέλος του 2022 για να αγγίξει τα προ Covid επίπεδα.

 

πηγή:metaforespress.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας