Απόσπασμα συνέντευξης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους δημοσιογράφους Γιώργο Ψύλλια και Βάσω Κουτσούμπα.

-Η λειτουργία των αεροδρομίων συνδέεται άμεσα με τις επιδόσεις του τουρισμού στη χώρα μας; Ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου για την υποστήριξη της αεροναυτιλίας;

-Από την πρώτη στιγμή είχαμε θέσει ως βασικό μας στόχο στον τομέα της αεροναυτιλίας, να λειτουργήσει στη χώρα μας η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Και πράγματι, καταφέραμε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να εκπονήσουμε το νομοθετικό πλαίσιο για την ΑΠΑ το οποίο κάναμε πράξη με τον Νόμο 4757 του 2020, να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την επιλογή του πρώτου Διοικητή της Αρχής και του Συμβουλίου της, αλλά και -το κυριότερο- να μεταστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα στην EASA, η οποία και σκόπευε να υποβιβάσει τα ελληνικά αεροδρόμια, κάτι που αν συνέβαινε θα είχε τραγικές συνέπειες στον τουρισμό μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, το φθινόπωρο προχωράμε με την ανασύσταση του Οργανισμού της ΥΠΑ, ώστε να δημιουργηθεί ένας πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός Οργανισμός που θα μπορεί να προσαρμόζεται στα διαρκώς μεταβαλλόμενα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε μια σειρά από ενέργειες για την ενίσχυση των οικονομικών του Οργανισμού, τη στελέχωση με περισσότερο προσωπικό και την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών αεροναυτιλίας που βρίσκονται αρκετά πίσω.

Με τις παραπάνω ενέργειες, όχι μόνο διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού εναέριου χώρου και την εναρμόνιση με τις προδιαγραφές του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, αλλά ταυτόχρονα αυξάνουμε τη χωρητικότητα του με αποτέλεσμα σύντομα να μπορούμε να ικανοποιήσουμε ακόμα μεγαλύτερο πλήθος πτήσεων.

 

πηγή:metaforespress.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας