Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που πυρπόλησε το ραντάρ της ΥΠΑ στη Ρόδο και τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκάλεσε άγνωστος δράστης χθες τα ξημερώματα στο νησί της Ρόδου, βάζοντας φωτιά σε τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς επίσης και στο ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που βρίσκεται στον Αττάβυρο!

Το γεγονός, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στις αρχές ασφαλείας του νησιού μας, ενώ δεν αποκλείεται εξαιτίας των περιπτώσεων αυτών να υπάρξει ακόμα και εμπλοκή ειδικών υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού.
Την υπόθεση διερευνούν έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, ενώ συνδράμουν σε αυτήν επίσης έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Και στις τέσσερις περιπτώσεις, εκτιμάται ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο το οποίο  τα ξημερώματα της Παρασκευής (από τις 3 μέχρι τις 6) κατάφερε να προσεγγίσει και να βάλει φωτιά σε τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (2 της COSMOTE, 1 της VODAFONE και μία της WIND) σε Κρητηνία και Έμπωνα αντίστοιχα.
Τελευταίος στόχος του ατόμου ήταν οι εγκαταστάσεις του ραντάρ που έχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην περιοχή του Αταβύρου. 
Οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο που δείχνει ένα άτομο να σπάει την πόρτα των εγκαταστάσεων του ραντάρ και να μπαίνει μέσα σε αυτό βάζοντας στη  συνέχεια φωτιά (με εύφλεκτο υγρό) και προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα μηχανήματα.
Με τον ίδιο τρόπο ο δράστης έβαλε επίσης φωτιά και στις τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, προκαλώντας έτσι τεράστια προβλήματα επικοινωνίας σε εκατοντάδες κατοίκους - συνδρομητές  κινητής τηλεφωνίας της περιοχής.
Οι διωτικές αρχές πάντως κλιμακώνουν τους ελέγχους και αξιοποιούν στοιχεία και πληροφορίες για άτομα που κινούνταν στην περιοχή ύποπτα τις τελευταίες μέρες. Σημειώνεται ότι και πριν από 10 μέρες οι εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ στην περιοχή του Αταβύρου, είχαν παραβιαστεί και είχε αφαιρεθεί τμήμα του εξοπλισμού που βρίσκεται εκεί.
πηγή:rodiaki.gr
Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας