Έκκληση IATA να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους των αερομεταφορών να εμβολιαστούν για τον Covid


Νέα έκκληση απεύθυνε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) προς τις κυβερνήσεις για να διασφαλιστεί ότι οι απασχολούμενοι του κλάδου θα αντιμετωπισθούν ως απαραίτητο προσωπικό στην επικείμενη εκστρατεία για το εμβόλιο του COVID-19, αμέσως μετά τους υγειονομικούς εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

«Δεν ζητάμε οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές να βρεθούν στην κορυφή της λίστας, ωστόσο χρειαζόμαστε οι κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές θεωρούνται αναγκαίοι/απαραίτητοι, κατά την παρουσίαση των πλάνων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.


Η μεταφορά των εμβολίων του COVID έχει ήδη ξεκινήσει, και όπως δείχνουν οι υπολογισμοί, θα απαιτηθούν περί τα 8.000 εμπορευματικά αεροσκάφη Boeing 747 για να διανεμηθούν παγκοσμίως.

Είναι επομένως απαραίτητο να υπάρξει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να διασφαλίσουμε την ύπαρξη μιας λειτουργικής εφοδιαστικής αλυσίδα», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής της IATA.

Να σημειωθεί ότι, το αίτημα της IATA ευθυγραμμίζεται με τον προτεινόμενο Οδικό Χάρτη για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για τον Covid-19, που καταρτίστηκε από συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανοσοποίηση (SAGE).

Υπό το πλαίσιο αυτό, η SAGE συμπεριέλαβε και τους εργαζομένους στις μεταφορές μαζί με άλλους απασχολούμενους κρίσιμων για την οικονομία κλάδων, πλην εκείνων του κλάδου της υγείας και της εκπαίδευσης.

 

πηγή:metaforespress.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας