Συνάντηση ΟΣΥΠΑ με ΜΕΡΑ25


Τομέας Συνδικαλισμού: Η κυβέρνηση μεθοδεύει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

NEWS
17 Οκτ, 2020

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 συναντήθηκε με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην πολύ κρίσιμη για την ασφάλεια της χώρας Υπηρεσία, ενημέρωσαν αναλυτικά για το Νομοσχέδιο το οποίο μετατρέπει την ΥΠΑ από Αυτοτελή Δημόσια Υπηρεσία σε ΝΠΔΔ, κόντρα στην γνωμάτευση του ΣτΕ.

Μέσα από την εκτενή συζήτηση, αναδείχτηκαν σοβαρότατα θέματα Εθνικής Ασφάλειας με την ασύδοτη εμπλοκή ιδιωτών, ζητήματα Διαφάνειας μέσα από την ενίσχυση και τον ανεξέλεγκτο ρόλο της Α.Π.Α (αρχή Πολιτικής Αεροπορίας), αλλά και το επερχόμενο σκάνδαλο με τις μεθοδεύσεις καταλήστευσης του Αποθεματικού Ταμείου. Εξελίξεις που θα επιφέρουν πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις για τα μισθολογικά κεκτημένα και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ΜέΡΑ25 δηλώνει την αντίθεσή του στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την Υ.Π.Α., που αποτελούν μέρος του γενικευμένου ακραίου νεοφιλελεύθερου σχεδίου της για ιδιωτικοποίηση των πάντων. Καλεί τους Εργαζόμενους της ΥΠΑ αλλά και όλου του ευρύτερου (πρώην και νυν) Δημόσιου Τομέα να αντισταθούν στην εφαρμογή της καταστροφικής για τους ίδιους και τη χώρα πολιτικής του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους με όποιον τρόπο επιθυμούν και μπορούμε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ΟΣΥΠΑ, οι : Κώστας Τριανταφύλλου Πρόεδρος , Κώστας Μηνάς Γ. Γραμματέας, Βιστάκης Ευάγγελος Α΄ Αντιπρόεδρος και Νανούρης Δημήτριος Β’ Αντιπρόεδρος . Το ΜέΡΑ25 εκπροσώπησαν οι Κώστας Μπιτσάνης, συντονιστής της Κ.Ε., Ελένη Βουβουλούδα και Διομήδης Σκαλιστής, μέλη του Τομέα Συνδικαλισμού.

 

πηγή:mera25.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας