ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΑΕΚ

Αρ. πρωτ.: 12

Ελληνικό, 29-07-2020


ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών,  κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή

Γ.Γ. Υπ. Υποδομών και Μεταφορών,  κ. Νικόλαο Σταθόπουλο

Διοικητή ΥΠΑ, κ. Δριτσάκο Γεώργιο

Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας ΥΠΑ, κ. Ταμπακίδη Ζαφείρη

Υποδιοικητή Διαχ. Αερολιμένων & Υδατοδρομίων ΥΠΑ, κ.Βρεττό Βασίλειο

ΜΜΕ


Αεροπορικές εταιρείες


Fraport


Μέλη ΕΝΗΜΑΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, ένας από τους κλάδους με τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως λόγω της πανδημίας είναι αυτός των αερομεταφορών. Στη χώρα μας ειδικά, η μείωση της αεροπορικής κίνησης αγγίζει έως σήμερα το 85%, δημιουργώντας σοβαρό ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους στο χώρο. Για το λόγο αυτό, πολύ σωστά εσείς ως Πολιτεία πήρατε τα πρόσφατα μέτρα στήριξης των αεροπορικών εταιρειών που έχουν πληγεί.


Οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας μαζί με όλο το προσωπικό της Υ.Π.Α., από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, εργαζόμαστε αδιάκοπα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων και των υπηρεσιών Αεροναυτιλίας. Στεκόμαστε αρωγοί από την αρχή της κρίσης, τόσο στην προσπάθεια ενίσχυσης του τομέα υγείας της Ελλάδας με ιατροφαρμακευτικό υλικό, όσο και στην προσπάθεια επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας μας.


Περιμένουμε αντίστοιχη στήριξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας για την απρόσκοπτη και με ασφάλεια ροή της αεροπορικής κίνησης. Ζητούμε τη βοήθειά σας για την αντιμετώπιση των διοικητικών καθυστερήσεων στην έγκριση των πιστώσεων για τον προγραμματισμό των 24ωρων βαρδιών, τις μετακινήσεις συνεργείων προς αποκατάσταση βλαβών και την αγορά ανταλλακτικών. Ακόμα, στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει, και που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αντίθετα τον ενισχύουν, περιμένουμε την επίλυση των προβλημάτων μείωσης των απολαβών μας που έχει προκύψει από την πρωτοφανή μείωση κατά 85% της αεροπορικής κίνησης, γεγονός που αποτελεί χαριστική βολή στον οικογενειακό προϋπολογισμό των εργαζομένων.

Ζητούμε:

·       την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

·       την έγκριση των πιστώσεων για τον προγραμματισμό των 24ωρων βαρδιών

(νυχτερινά , εξαιρέσιμα, αργίες)

·       την έγκριση των πιστώσεων για μετακινήσεις και προμήθεια ανταλλακτικών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




Θ.  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κ. ΚΑΝΔΕΡΑΚΗΣ

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας