«Προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια», δηλώνουν οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας της ΥΠΑ (ΕΝΗΜΑΕΚ)

Μετά την κήρυξη του COVID 19 ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κλάδος των αερομεταφορών έχει εισέλθει σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς οι πτήσεις είναι ελάχιστες και η συντριπτική πλειοψηφία των αεροσκαφών καθηλωμένη στο έδαφος.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζουν να παρέχουν αδιάκοπα, επί 24ώρου βάσεως, τις υπηρεσίες τους.

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας της ΕΝΗΜΑΕΚ κ. Α. Κοτοπούλης (Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας) τόνισε ότι: «είναι δεδομένο πλέον ότι αεροπορικός κλάδος θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά σοβαρές προκλήσεις σε μία πρωτόγνωρη κρίση, λόγω του COVID-19.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας συμμετέχουν ενεργά στην ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας και αυτές τις δύσκολες, για την χώρα μας, ημέρες είναι από τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, όπου συνεχίζουν να εργάζονται 24/7, προκειμένου να διασφαλίζουν την διαθεσιμότητα των συστημάτων και των υπηρεσιών Αεροναυτιλίας καθ’ όλο το 24ώρο.

Στα πλαίσια των τελευταίων εξελίξεων και των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ) έχουν εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανά την ελληνική επικράτεια και έχουν ήδη προσαρμόσει τις βάρδιες, το προσωπικό και τους χώρους εργασίας τους, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και να μην επηρεαστεί η ποιότητα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας στη χώρα μας».

 

πηγή:metaforespress.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας