Τροποποιείται η κατανομή μέρους των εσόδων που αποδίδονται μέσω του Eurocontrol. Εισήχθησαν άρθρα στη Βουλή




Τροποποιείται η κατανομή μέρους των εσόδων που αποδίδονται μέσω του Eurocontrol.
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εισήγαγε δύο σχετικά άρθρα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».
Συγκεκριμένα, το άρθρο 30 με τίτλο «Τροποποίηση άρθρου 34 ν.2682/1999» και το άρθρο 31 με τίτλο «Τροποποίηση του άρθρου 34α του ν. 2682/1999 και άλλων διατάξεων».
Σύμφωνα με το υπουργείο, με το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρείται η ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την κατανομή μέρους των εσόδων που αποδίδονται μέσω του Eurocontrol, προκειμένου:
-Να καλύπτονται οι σχετικές δαπάνες προσωπικού και να υλοποιούνται οι αναγκαίες επενδύσεις στο τομέα της αεροναυτιλίας.
-Να διασφαλιστεί η αποφυγή καθυστερήσεων κατά τη νέα περίοδο αναφοράς.
-Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο παροχής κινήτρων βάσει απόδοσης για την επίτευξη του στόχου αποφυγής καθυστερήσεων, το οποίο θα αφορά τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ως άμεσα συνδεδεμένους με την αεροναυτιλία.
-Να διασφαλιστεί η συμμόρφωση προς τις προβλέψεις του Εκτελεστικού Κανονισμού 2019/317, ο οποίος θα εφαρμοστεί από την Τρίτη περίοδο αναφοράς και για τις επόμενες περιόδους, ήτοι από το 2020 και έπειτα.
Mε τις διατάξεις αυτές τροποποιούνται τα άρθρα 34 και 34α του νόμου 2682/1999, τα οποία – μεταξύ άλλων – προβλέπουν την καταβολή παροχών από τα ποσά που εισπράττονται από το Eurocontrol στο προσωπικό του παρόχου και στο προσωπικό της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.
Εξαγγελία κινητοποιήσεων από την ΕΝΗΜΑΕΚ
Τη διενέργεια διαβούλευσης επί των άρθρων 30 και 31 ή την ολική απόσυρσή τους ζητά η ΕΝΗΜΑΕΚ.
Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 08/12/2019 και ομόφωνα αποφάσισε να εξαγγείλει κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την άρση των «απαράδεκτων αδικιών», όπως υποστηρίζει.
«Στο προς ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το υπ. ΥΠΟΜΕ εισάγει τα άρθρα 30 & 31 που αφορούν την Υ.Π.Α. και στα οποία αγνοεί παντελώς τους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ATSEP), αν και είναι κλάδος άμεσα σχετιζόμενος με την παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας και διεθνώς αναγνωρισμένος από όλους τους σχετικούς φορείς όπως ICAO, ILO, ETF, EASA, EUROCONTROL κ.ο.κ.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευή 6/12 με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση, ούτε καν σχετική ενημέρωση», αναφέρει η Ένωση.

πηγή: metaforespress.gr
Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας