Εφαρμοστικά Διατάγματα Νόμου 4427/2016 Νο2

Αριθ. Πρωτ. : 133                                                                    Προς  : - Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                            κ. Χρ. Σπίρτζη
                                                                                             Κοιν. : - Διοικητή Υ.Π.Α                                                                                                  κ. Κ. Λιντζεράκο

ΘΕΜΑ : «Εφαρμοστικά  Διατάγματα Νόμου 4427/2016 »    

Με αφορμή το με Αριθ. Πρωτ. 1092/23-11-2016 έγγραφο του Γραφείου Υπουργού, καθώς και τις προκύπτουσες διαδικασίες από το αντικείμενο του θέματος, αναφέρουμε τα παρακάτω :

Η ΟΣΥΠΑ στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου και της ευαισθησίας στα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, αγωνίστηκε σκληρά, απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα, για το μη ξεπούλημα του εθνικού εναέριου χώρου σε  «επενδυτές» και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Με μοναδικό γνώμονα τους στόχους αυτούς, η ΟΣΥΠΑ στήριξε την προσπάθεια του κ. Υπουργού Μεταφορών για τη νομοθετική κατοχύρωση τους. Παράλληλα όμως ενημερώσαμε τη Διοίκηση και την Πολιτική Ηγεσία ότι ο Ν. 4427/2016, που προσπάθησε να ικανοποιήσει τους εν λόγω στόχους, είναι δυσλειτουργικός και η εφαρμογή του μόνο εμπλοκή στην ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας θα φέρει.
Ενδεικτικά αναφέρουμε :
-    Οι αναφορές στον προαναφερόμενο νόμο για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια , καθώς και η θεσμοθέτηση Εκτελεστικού Συμβουλίου, καθιστούν την ΑΠΑ και την ΥΠΑ «οιονεί»,  Ν.Π.Δ.Δ. ,με συνέπεια αδυναμία οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας των δύο νέων ανεξάρτητων Δημοσίων Υπηρεσιών (Ν.496/74, Αποφ. Ειδ. Δικαστηρίου 40/82) και πιθανά προβλήματα αντισυνταγματικότητας του Νόμου.
-    Στο Ν.4427/2016 υπάρχουν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ διευθύνσεων και τμημάτων, εκ των οποίων πολλές αφορούν τις δύο ανεξάρτητες Δημόσιες Υπηρεσίες ΑΠΑ και ΥΠΑ.

Μετά τα παραπάνω θεωρούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σύνταξης εφαρμοστικών Π.Δ. δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στον εξουσιοδοτικό νόμο 4427/2016.
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να λειτουργήσει η Υπηρεσία, με δεδομένο τον κοινό στόχο για το δημόσιο χαρακτήρα όλης της Υπηρεσίας.

Σε αναμονή της άκρως επείγουσας συνάντησης,

     Με τιμή,
                                     Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Αλεβιζόπουλος                                         Ρόνης Μαθιουδάκης
Επιστροφή πίσω: Ανακοινώσεις
κορυφή σελίδας