Η Γερμανική Fraport έστελνε τα αεροπλάνα με προορισμό το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στα Σκόπια και τη Ρουμανία



Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η αρνητική για την Ελλάδα είδηση, ότι λόγω κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του αεροδρομίου Γερμανική Fraport που ως γνωστόν πήρε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, δεν σκέφτηκε ότι τα αεροπλάνα θα έπρεπε να τα στείλει σε κάποιο άλλο περιφερειακό αεροδρόμιο, αλλά τα έστελνε στα Σκόπια και στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, αδιαφορώντας για τους Έλληνες επιβάτες.

Το υπ. Μεταφορών και η Fraport ρίχνουν την ευθύνη στην αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία λόγω ακριβών τελών στα ελληνικά αεροδρόμια, είχε δηλώσει ως δεύτερο προορισμό σε περίπτωση που δεν μπορούσε να κατέβει στη Θεσσαλονίκη, το αεροδρόμιο της Τιμισοάρα.


Ορισμένα δρομολόγια που είχαν προορισμό την Θεσσαλονίκη ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως της Τιμισοάρας στην Ρουμανία. Συνολικά 200 άτομα βρέθηκαν στην Ρουμανία, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι μισοί εκ αυτών αναχώρησαν με λεωφορεία για την χώρα μας, όμως κατήγγειλαν πως τα οχήματα δεν διαθέτουν θέρμανση εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Λύση για τους 100 που παρέμεναν στην Ρουμανία δόθηκε μετά από επικοινωνία του ΣΚΑΪ με το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο μεσολάβησε ώστε να δρομολογηθεί πτήση της Aegean προς την Τιμισοάρα για να τους παραλάβει.

Άλλοι επιβάτες, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Βιέννη, προσγειώθηκαν στα Σκόπια και μεταφέρονται στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Το πρωί ταξιδιώτες που θα μετέβαιναν στο Άμστερνταμ από το «Μακεδονία» επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προκειμένου να φτάσουν στην Σόφια και από εκεί να πάρουν άλλη πτήση για τον τελικό προορισμό τους.

 

πηγή:greekmoney.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας