Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ… δίνουν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στην τοπική κοινωνία

Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ… δίνουν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στην τοπική κοινωνία

Στα Γιάννενα βρέθηκε σήμερα Τετάρτη, ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ως επικεφαλής κλιμακίου της ΥΠΑ, ο κ. Αλεβιζόπουλος είχε διαδοχικά συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και με ανθρώπους του Δήμου Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο τουρισμού Νίκο Γκόλα και τους ενημέρωσε για την πρόταση των εργαζομένων της ΥΠΑ σχετικά με τη διαχείριση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν πουλήθηκαν στην Fraport.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βίλιαν Στασινού και την εκπομπή «Βήμα στον Πολίτη» ο κ. Αλεβιζόπουλος, βούληση του Υπουργού Υποδομών είναι να μη φύγουν αυτά τα 23 αεροδρόμια από την κρατική οντότητα. Συγκεκριμένα, βούληση του Υπουργείου Υποδομών είναι να ξεκινήσει διαγωνισμό αξιοποίησης των 23 αεροδρομίων με ένα μοντέλο ΣΔΙΤ, για το εμπορικό μόνο κομμάτι των υπηρεσιών των αεροδρομίων, αποκλειστικά και μόνο. «Δεν είμαι εναντίον των ιδιωτών αλλά εκτιμώ ότι αυτό δεν θα βγει πουθενά…» εκτίμησε ο κ. Αλεβιζόπουλος γιατί όπως ανέφερε είναι πολύ μικρά τα έσοδα από αυτό το κομμάτι των αεροδρομίων.

Η πρόταση των εργαζομένων της ΟΣΥΠΑ μιλά για μια διαχείριση με το 50% στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και το άλλο 50% στον δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, αφού τα 23 αεροδρόμια φύγουν από τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ.

πηγή:pbnews.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας