B. Αλεβιζόπουλος «Είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο του Δημόκριτος»

«Είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο των 23 αεροδρομίων τα οποία βρίσκονται στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε λογική και συμφωνούμε σε ένα. Ότι το κράτος ,η Τ.Α ακόμη και στο εμπορικό κομμάτι εάν θέλει να μπει επενδυτής ,είμαστε πρόθυμοι να το στηρίξουμε. Όμως είμαστε αντίθετοι στο κλέισιμο αυτών των αεροδρομίων, ένα εκ των οποίων είναι και το «Δημόκριτος», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος

Ο κ. Αλεβιζόπουλος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη ,υποστήριξε πως τα συγκεκριμένα αεροδρόμια δεν είναι κερδοφόρα και ξεκαθάρισε πως υπάρχει απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής η οποία αναφέρει ότι, αεροδρόμια κάτω των 2 εκ επιβατών ετησίως πρέπει να κλείσουν.

«Και τα 23 αεροδρόμια που βρίσκονται στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι των 2 εκ επιβατών. Το μεγαλύτερο μπορεί να αγγίζει τους 500.000 επιβάτες τον χρόνο,» είπε ο κ. Αλεβιζόπουλος, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση για αυτά τα αεροδρόμια.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο νομικό πλαίσιο των αεροδρομίων το οποίο όπως είπε πρέπει να αλλάξει ,ενώ ζήτησε τη συμμαχία φορέων για την στήριξη και την ενίσχυση των αεροδρομίων.

Την ανάγκη να παραμείνει το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» ανοιχτό και να επαυξηθεί όσο αφορά την χρησιμότητα του προκειμένου να υπάρχει μέλλον και προοπτική ,εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ο κ Λαμπάκης υποστήριξε πως το «Δημόκριτος» αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της προοπτικής ανάπτυξης και άλλων πραγμάτων, όπως λιμάνι,LNG,γεωθερμία και δήλωσε την πρόθεση του να μπει μέσα στο ΔΣ και να βοηθήσει προσφέροντας τις υπηρεσίες του, προκειμένου το «Δημόκριτος» να παραμείνει ανοιχτό.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

πηγή:ert.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας