Εγκαίνια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου


Τα εγκαίνια της νέας ανακαινισμένης πτέρυγας αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, έγιναν σήμερα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη και τοπικών φορέων.

Τα έργα ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ- έξι μήνες- και χρηματοδοτήθηκαν από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών. Για το λόγο αυτό και οι δύο υπουργοί στάθηκαν στη σημασία του συγκεκριμένου έργου, αλλά και της συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Το έργο στο «Νίκος Καζαντζάκης», όπως είπαν, είναι ένα από τα επιτυχημένα δείγματα που πρέπει να βλέπει κανείς σε κάθε σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
‘Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για τη σημασία της νέας σύγχρονης πτέρυγας του αεροδρομίου, που θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και στις καλές εντυπώσεις που θα αφήνουν οι νέες αίθουσες στους επισκέπτες της Κρήτης.
Παράλληλα αναφέρθηκαν και στο αεροδρόμιο Καστελίου, λέγοντας πως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, δεν μπορεί το «Νίκος Καζαντζάκης» να μένει στην τύχη του. «Σχεδιάζουμε το μέλλον, βλέποντας όμως και το παρόν της περιοχής», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Να σημειωθεί ότι έξω από το αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από μέλη της πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας, που αντιτίθενται στην κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι. Πάντως λίγο πριν τα εγκαίνια ο κ. Σπίρτζης συναντήθηκε με μέλη του συλλόγου, «Ο Κυπεράς», που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των απαλλοτριώσεων. Ο υπουργός αναγνώρισε την αδικία και είπε ότι θα κάνει κινήσεις ώστε να αποκατασταθούν οι κάτοικοι.
Για το ΒΟΑΚ

Σε συνέντευξη που έδωσε μετά τα εγκαίνια ο κ. Σπίρτζης, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και στην προοπτική για την κατασκευή του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).
Είπε ότι μέσα στο Μάιο θα δημοπρατηθούν οι εργασίες για την κατασκευή των νέων ανισόπεδων κόμβων στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο, αλλά και στην περιοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, που θα είναι αφιερωμένος στα δύο νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο σημείο.
Για το ΒΟΑΚ είπε ακόμη ότι η νέα χάραξη θα είναι διαφορετική. «Δεν θα γκρεμίσουμε τη μισή Κρήτη για το νέο ΒΟΑΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά, και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, με νέα επίσκεψη του στην Κρήτη, θα καταθέσει τη μελέτη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Τα δύο αεροδρόμια

«Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, λέγοντας «ότι και να κάνουμε το υπάρχον αεροδρόμιο δεν επαρκεί», ενώ τόνιθσε ότι η κυβέρνηση είναι «συνεπής στις δεσμεύσεις της».
Για το θέμα των αποζημιώσεων ανέφερε: «Οι αποζημιώσεις ορίζονται από τα δικαστήρια. Πρέπει όμως να μπούμε σε μια άλλη λογική για τις αποζημιώσεις, πέρα από τη γη και για τις αγροτικές – οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων».
Στην επόμενη επίσκεψή του, μέσα στο Μάιο – όπως είπε – θα συζητηθεί σε συνεννόηση με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης το ζήτημα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», όταν θα τεθεί σε λειτουργία το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

πηγή:ert.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας