Σε ένα μήνα θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, υποστήριξε ο υπ. Μεταφορών

Σε ένα μήνα θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, υποστήριξε ο υπ. Μεταφορών

Σε ένα περίπου μήνα θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, σύμφωνα τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Μιλώντας στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η νησιωτική Ελλάδα, στο σύνολο της, απουσίαζε από το πλάνο υποδομών των προηγουμένων κυβερνήσεων.

«Για εμάς, η νησιωτική Ελλάδα είναι σε προτεραιότητα και αποτελεί στοίχημα, διότι αυτό που επιδιώκουμε είναι να παραμείνουν στον τόπο τους οι νησιώτες», επεσήμανε.

“Το σημαντικότερο για εμάς”, προσέθεσε ο υπουργός, “είναι να καταφέρουμε να εξαλείψουμε το αίσθημα αποκλεισμού των νησιωτών που υπάρχει κυρίως την χειμερινή περίοδο”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση των υδατοδρομίων σε 25 νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ήδη το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών βρίσκεται υπό επεξεργασία και μέσα στον χρόνο θα γίνουν οι διαγωνισμοί για την υλοποίησή τους.

«Στόχος μας είναι όλα τα νησιά, ανεξάρτητα από την τουριστική κίνηση, να έχουν ένα υδατοδρόμιο», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργείο Μεταφορών έχουν υποβληθεί 25 αιτήσεις για υδατοδρόμια, εκ των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί πλήρως 3 υδατοδρόμια (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα).

πηγή:metaforespress.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας