Αγώνας δρόμου για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το Ελληνικό

Με πρόσφατη απόφαση του υπουργού υποδομών, οι οργανικές μονάδες της ΥΠΑ εντός Ελληνικού θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί σε άλλους χώρους έως τις 30 Ιουνίου του 2018


Ομάδα εργασίας η οποία θα διευρευνήσει κτιριακές υποδομές για τη μετεγκατάσταση οργανικών μονάδων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, συγκροτείται με απόφαση του διοικητή της υπηρεσίας, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου.

Η ομάδα αποτελείται από επτά μέλη και θα πρέπει έως τις 25 Απριλίου να έχει υποβάλει τις εισηγήσεις της στον διοικητή της ΥΠΑ.

Η μετεγκατάση οργανικών μονάδων της ΥΠΑ που βρίσκονται στο Ελληνικό, αποτελεί μία από τις βασικές εκκρεμότητες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη.

Βασικός στόχος της ομάδας εργασίας είναι να βρεθεί μόνιμη λύση για τις μονάδες και τους περίπου 700 εργαζόμενους που πρέπει να μεταφερθούν από το ακίνητο του πρώην αεροδρομίου.

Με πρόσφατη απόφαση του υπουργού υποδομών, οι οργανικές μονάδες της ΥΠΑ εντός Ελληνικού θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί σε άλλους χώρους έως τις 30 Ιουνίου του 2018.

Ωστόσο, η επίτευξη του στόχου αυτού θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι δεν έχει γίνει ακόμα η κατάλληλη προετοιμασία ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το κόστος.

Στην ομάδα συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι είχαν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες την έντονη ανησυχία τους για την έλλειψη σχεδιασμού εκ μέρους της διοίκησης της ΥΠΑ, και απειλούσαν με κατάληψη των μονάδων που πρέπει να μετεγκατασταθούν.

Η ομοσπονδία ωστόσο, αποφάσισε να αναθεωρήσει την στάση της και να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις προς το παρόν, λαμβάνοντας υπόψη πως η απρόσκοπτη λειτουργία της ΥΠΑ είναι νευραλγική για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: skai.gr
Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας