Επέτειος της ανάληψης του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της χώρας από την ΕΕΕΚΕ

Επέτειος της ανάληψης του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της χώρας από την ΕΕΕΚΕ

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που εκπροσωπεί τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) γιορτάζει σήμερα την επέτειο της ανάληψης του Ελέγχου Εναέριας κυκλοφορίας της χώρας από τον πρώτο Έλληνα Ελεγκτή το 1947.

Οι ελεγκτές είναι υπεύθυνοι για:

-την αποφυγή σύγκρουσης αεροσκαφών στον αέρα και στο έδαφος

-την παροχή πληροφοριών στα πληρώματα

-τη Συνέγερση Υπηρεσιών Διάσωσης.

Οι ελεγκτές στελεχώνουν 19 αεροδρόμια στην Ελλάδα, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας, από το οποίο ελέγχονται και επιτηρούνται όλες οι πτήσεις που πετάνε μέσα στο ATHINAI FIR/HELLAS UIR, μια περιοχή που περιλαμβάνει Εθνικό, αλλά και Διεθνή Εναέριο χώρο.

«Για πάνω από 70 χρόνια υπηρετούμε το επάγγελμα με αφοσίωση, υπευθυνότητα, υπερηφάνεια και με όλες μας τις δυνάμεις, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστο προσωπικό, παλιό εξοπλισμό και με συνεχώς διογκούμενη κυκλοφορία.

Παρόλο που σύμφωνα με τον Ε. Κ. 391 / 2013 το κόστος των Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας (μισθοί, συντάξεις, κόστος υλικοτεχνικής υποδομής) δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό, δεν υποστηρίζεται επαρκώς, ώστε να μεγιστοποιήσει την απόδοσή της προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας», αναφέρει η ΕΕΕΚΕ.

πηγή:metaforespress.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας