Τι συνέβη τη νύχτα της Πέμπτης στο κλειστό αεροδρόμιο των Χανίων; Υπάρχει άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο «Δασκαλογιάννης;



Η σφοδρή βροχόπτωση στην Αθήνα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ανάγκασε τους αρμόδιους σε κλείσιμο για μία ώρα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν και θα έπρεπε, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι στο Parakritika.gr, να ενεργοποιηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο των Χανίων, καθώς τρεις από τις συνολικά δέκα πτήσεις που ήταν στον αέρα εκείνη τη στιγμή με προορισμό την Αθήνα έρχονταν από δυτικά και ο πιο κοντινός αερολιμένας ήταν το «Δασκαλογιάννης».

Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, το αεροδρόμιο των Χανίων ήταν κλειστό και ήταν αδύνατο να βρεθεί το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται για την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

Αποτέλεσμα; Οι πτήσεις κατευθύνθηκαν τελικά οι δύο στο Ηράκλειο και η τρίτη στο αεροδρόμιο της Κω.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές… Υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης που να μπορεί να εφαρμοστεί στο «Δασκαλογιάννγς» σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αν δεν φτάνουν τα καύσιμα των αεροπλάνων για να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια;

Κι αν υπάρχει, ποιος θα το εφαρμόσει σε ένα αεροδρόμιο που είναι κλειστό κατά τη διάρκεια της νύχτας;

πηγή:parakritika.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας