Σπ. Γαλιατσάτος: “Η Fraport δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αύξηση στα αεροδρόμια. Τα βρήκε όλα έτοιμα”

15-06-2017 12:31:43

 

Στην σημαντική αύξηση που καταγράφεται στις αφίξεις του αεροδρομίου Ζακύνθου αλλά και στα αεροδρόμια  των υπόλοιπων νησιών του Ιονίου για το μήνα Μάιο και στα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε πρόσφατα με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρα αναφέρθηκε μιλώντας στον –Ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η σημαντική αύξηση των αφίξεων δεν είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της Fraport αλλά καρπός μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει μεθοδικά από την Περιφέρεια και αφορά την προβολή όλων των νησιών.

«Η Fraport δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αύξηση της κίνησης στα αεροδρόμια. Τα βρήκε  όλα έτοιμα! Δεν πρόλαβε να καθίσει στη θέση της και αύξησε τα τέλη αεροδρομίου! Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εφαρμόζοντας την στρατηγική της έχει καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να φέρει τα νησιά στην τελευταία θέση στην ανεργία και στην τρίτη θέση σε ότι αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα. Καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια την στιγμή που τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ» τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος κάνοντας ειδική αναφορά στην συνεργασία με ξένα Media και δημοσιογράφους, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

«Τα νούμερα θα είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι και για αυτό οι επαγγελματίες θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» σχολίασε.

Σε ότι αφορά την συνάντηση με την Υπουργό κ. Κουντουρά οι εκπρόσωποι των Περιφερειών παρουσίασαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τους  και συμφωνήθηκε η συνεργασία στην διαμόρφωση ενιαίας εθνικής τουριστικής ταυτότητας  της χώρας, με στοχευμένη στρατηγική επικοινωνίας και προώθησης-προβολής. Άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος οι αρμοδιότητες των Περιφερειών στο ζήτημα της τουριστικής προβολής είναι δεδομένες βάση του Καλλικράτη.

Στην ίδια σύσκεψη και στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού  Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018 που ξεκινά τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκαν οι αρχικές προτάσεις για την προώθηση σε  τουριστικούς άξονες και ζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις ανά περιφέρεια με βάση τα τουριστικά προϊόντα προτεραιότητας της κάθε περιφέρειας για την αγορά της Ρωσίας.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά κάλεσε  τις Περιφέρειες να διαμορφώσουν και να διατυπώσουν  τις ειδικότερες προτάσεις τους για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες- προϊόντα κάθε περιφέρειας,  με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλο το χρόνο και με οφέλη που διαχυθούν στους προορισμούς και τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε Περιφέρεια.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

πηγη:ermisnews.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας